centrum przesiadkowe 01 | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA

PSZCZYNA | CENTRUM PRZESIADKOWE

Celem budowy CP było zintegrowanie różnych środków transportu w jednej przestrzeni, co umożliwiłoby przesiadanie się podróżnych pomiędzy pociągiem, autobusem, samochodem, rowerem czy tak istotnym ruchem pieszym. 
Inwestycja została przewidziana w XIX wiecznej dzielnicy Pszczyny w sąsiedztwie dworca kolejowego. Poprzez ustąpienie pierwszeństwa  historycznemu budynkowi dworca i odsunięcie CP, utworzono plac miejski umożliwiający animacje wydarzeń kulturalnych. Po środku placu zachowano fragment schronu przeciwlotniczego będącego świadkiem historii miejsca.
Sebastian Obetkon współautor w ramach Szafron-Szendzielorz Projekt
centrum przesiadkowe 00 | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA
CP 01 | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA
CP 02 | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA
Architekt Pszczyna Centrum przesiadkowe NOC
Architektura ekologiczna
centrum przesiadkowe miniatura | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA
centrum przesiadkowe 04 | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA
centrum przesiadkowe 02 scaled | ARCHITEKT | SENSEGROUP | PSZCZYNA
architekt Pszczyna Centrum Przesiadkowe
projekt architektoniczny centrum przesiadkowego
architekt